Seurakuntien tiedote Keuruun, Petäjäveden ja Multian rippikouluista 2020

Kesän rippikoulut muuttuneessa tilanteessa 17.4.2020

Hyvät huoltajat sekä rippikoulua käyvät nuoret. Kiitämme kärsivällisyydestä tässä poikkeus-tilanteessa, jossa olemme. Olemme keskustelleet alueemme rippikoulujen työntekijöiden kanssa rippikoulun toteutuksesta, ja toimimme leirien suhteen seuraavalla tavalla. Toimimme ennakoiden ja toisaalta reagoimme muutoksiin nopeastikin.

Joka tapauksessa nyt on varmaa, että minkään ryhmän lähiopetusjakso ei tule toteutumaan aiemmin sovittuna aikana. Samoin konfirmaatioiden ajankohdat tulevat olemaan jokin ajankohta lähijakson päättymisen jälkeen. Tässä vaiheessa pidämme yllä kahta mahdollisuutta. Päätämme kummalla tavalla toimimme viimeistään 15.6. mennessä.

Ensisijainen tavoitteemme on, että järjestämme leirit heinäkuun viimeisillä viikoilla tai elokuun alussa. Tarkemmat ajankohdat selviävät hiukan myöhemmin, kuitenkin ehdottomasti 15.6. mennessä. Pyrimme saamaan lähiopetusjakson heinäkuun lopulle tai elokuun alulle joko opetuksena päiväaikaan tai tilanteen salliessa jopa leirimuotoisena muutaman yön mittaisena.

Varaudumme myös siihen, että kesällä ei ole lainkaan lähiopetusta epidemian tilanteesta johtuen. Tällöin lähijaksot sijoittuvat syksylle parina kolmena viikonlopputapaamisena.

Missään tilanteessa rippikoulua ei ole mahdollista suorittaa kokonaan etänä, sillä olennainen osa sitä on yhteen kokoontuminen ja seurakunnan yhdessä oleminen oikeasti läsnä ollen. Hyödynnämme virtuaalisia tapaamisympäristöjä kukin parhaansa mukaan jo nyt.

Tarkemmat tiedot saat oman ryhmäsi opettajilta, kun tilanne tarkentuu. Kiitämme ymmärryksestä ja voimia perheisiin vaativaan kevääseen. Haluamme kiittää jo nyt tapahtuneesta yhteydenpidosta. Rohkaisemme ottamaan yhteyttä leirin vastaaviin kaikissa tilanteissa joko sähköpostitse, WhatsApilla, puhelimella soittaen tai mikä nyt mieluisimmalta tuntuu.

Olemme yhteisessä veneessä tässä poikkeuksellisessa tilanteessa ja pyrimme kaikin tavoin saamaan aikaan ratkaisun, joka olisi kaikille riittävän mieluinen!

Terveisin ja voimia perheisiin toivoen

Keuruun, Petäjäveden ja Multian seurakuntien rippikoulutyöntekijät

Julkaistu kohteessa Ajankohtaista

Kirkkovuosikalenteri

Maanantai 1.6.2020 | Ap. t. 2:38

Pietari sanoi:
"Kääntykää ja ottakaa itse kukin kaste Jeesuksen Kristuksen nimeen, jotta syntinne annettaisiin anteeksi. Silloin te saatte lahjaksi Pyhän Hengen."