Seurakunnasta apua ja tukea

Elämässä on usein tilanteita, jolloin tarvitsemme apua. Keskustelua, sielunhoitoa, käytännön apua kriisin keskelle – tilanteet vaihtelevat. Sivuiltamme löydät tietoa seurakunnan kautta saatavilla olevasta avusta. Ota rohkeasti yhteyttä seurakuntaan se on olemassa meitä jokaista varten!

Kun mieltäsi painaa yksinäisyys, suru, masennus, parisuhdehuolet tai mikä tahansa muu murhe, voit kääntyä seurakunnan työntekijöiden puoleen. Työntekijät ovat seurakuntalaisia varten.

Diakonia: tukea ja apua

• Diakoniatyöntekijän kanssa voit keskustella monenlaisista asioista. Jos sinulla on huolta tai hätää omista tai läheistesi asioista. Keskustelun aiheena voivat olla esimerkiksi oman elämäsi ongelmat (huolet, surut, sairaus, yksinäisyys tms.), äkilliset kriisit tai hengelliset asiat.
  • Diakoniatyöntekijältä saat neuvoja arkisten asioiden hoitamisessa kuten esimerkiksi etuuksien hakemisessa tai taloudellisissa asioissa.
  • Diakoniatyöntekijä tekee tarvittaessa myös kotikäyntejä erityisesti ikääntyneiden ja huonosti liikkuvien luo.
  • Diakoniatyön palvelut ovat luottamuksellisia, maksuttomia ja tarkoitettu kaikenikäisille.

Keskusteluapua

Diakoniatyöntekijän ja seurakuntapastorin kanssa voi sopia kahdenkeskisen kestusteluajan luottamukselliselle keskustelulle.

Kirkon keskusteluapu on sinua varten, joka kaipaat kuuntelijaa. Päivystäjät ovat kirkon vapaaehtoisia ja työntekijöitä. Kirkon keskusteluavun palvelut löytyvät sivustolta kirkonkeskusteluapua.fi.

Et ole yksin - apu on lähellä!