Lähetys- ja avustustyö

Multian seurakunnalla lähetys- ja avustus työstä vastaa diakoni ja lähetyssihteeri.

Kansainvälinen diakonia

Kansainvälinen diakonia toteutuu erityisesti Kirkon Ulkomaanavun työn kautta. Kirkon Ulkomaanapu on Suomen suurin kehitysyhteistyöjärjestö ja toiseksi suurin humanitaarisen avun antaja. Se toimii 15 eri maassa, siellä missä hätä on suurin. Kirkon Ulkomaanapu tekee työtä kaikkein köyhimpien ihmisten kanssa uskontoon, etniseen taustaan ja poliittiseen vakaumukseen katsomatta.

Kirkon Ulkomaanavun katastrofirahastosta myönnetään hätäapua, kun maailmalla tapahtuu jokin luonnonkatastrofi tms. Silloin myös nopean toiminnan joukot eli lipaskerääjät tarvitaan liikkeelle mahdollisimman pian. Lipaskeräys tuottaa tuloja nopeasti ja varsin kohtuullisella vaivalla.

Lähetystyötä kirkon lähetysjärjestöjen kanssa

• Suomen Lähetysseura SLS
  • Suomen ev.lut. Kansanlähetys SEKL
  • Lähetysyhdistys Kylväjä ELK
  • Suomen Luterilainen Evankeliumiyhdistys SLEY
  • Medialähetys Sanansaattajat SANSA
  • Suomen Pipliaseura SPS

Lähetysjärjestöjen kanssa on solmittu nimikkosopimuksia, joiden mukaan osallistumme nimikkolähettiemme tai nimikkokohteidemme kustannuksiin sekä talousarviovaroilla että vapaaehtoisesti kerätyillä varoilla. Sen lisäksi rukoilemme nimikkolähettien ja nimikkokohteissa tehtävän työn puolesta.

Diakoni ja lähetyssihteeri

Diakoniatyön tehtävä on kulkea rinnalla elämän erilaisissa haasteissa. Ota rohkeasti yhteyttä, jos tarvitset ruoka-apua, mielessäsi on surua, huolia, yksinäisyyttä tai arkisia hankaluuksia. Voit tulla käymään srk-kodilla, soittaa, laittaa viestiä tai sähköpostia. Teen myös sovittaessa kotikäyntejä. Ruokajakelu päivystää tiistaisin klo 9-11 ja torstaisin klo 14-16 srk-kodilla.