Mikä yhteisvastuu?

Yhteisvastuu on lähimmäisenrakkauden kansanliike ja evankelis-luterilaisen kirkon vuosittainen suurkeräys, joka auttaa hädänalaisia syntyperään, uskontoon tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta Suomessa ja kehitysmaissa.

60 % tuotosta menee Kirkon Ulkomaanavun välityksellä kehitysyhteistyöhön ja katastrofiapuun. 20 % käytetään vuosittain valittavaan kohteeseen Suomessa ja 20 % kirkon ja seurakuntien tekemään avustustyöhön.

Joka kevät Yhteisvastuun reilut 35 000 vapaaehtoista arkienkeliä lähtevät liikenteeseen keräyslistojen ja -lippaiden kanssa. Keräykseen osallistuvat kaikki Suomen ev. lut. seurakunnat. Keräys järjestetään helmi-huhtikuussa, mutta keräyslupa on voimassa ympäri vuoden.  Keräyksen suojelijana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Yhteisvastuun tuotolla tuotettava tuki voi olla esimerkiksi vertaistukea vanhemmalle, perheen yhteinen harrastusmahdollisuus tai luotettavan aikuisen tuki kuormittuneille perheille. Erityisesti kaivataan lisää matalan kynnyksen apua vanhemmuuden arkeen. Monista arjen haasteista selviää, jos on toimivia verkostoja, ystävien ja läheisten tukea. Yhteisvastuuvaroilla halutaan luoda paikkoja, joissa lasten ja perheiden keskinäinen tuki vahvistuu.

Diakoni ja lähetyssihteeri

Diakoniatyön tehtävä on kulkea rinnalla elämän erilaisissa haasteissa. Ota rohkeasti yhteyttä, jos tarvitset ruoka-apua, mielessäsi on surua, huolia, yksinäisyyttä tai arkisia hankaluuksia. Voit tulla käymään srk-kodilla, soittaa, laittaa viestiä tai sähköpostia. Teen myös sovittaessa kotikäyntejä. Ruokajakelu päivystää tiistaisin klo 9-11 ja torstaisin klo 14-16 srk-kodilla.